1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

უგემრიელესი ხაჭოს ფუნთუშები საუზმისთვის

მომხმარებლის რეიტინგი

ინგრედიენტები:
ხაჭო 250 გ
კვერცხი 2 ც
შაქარი 3 ს.კ
მარილი 1/4 ჩ.კ
ფქვილი 250 გ
რძე 2 ს.კ
სოდა 1/2 ჩ.კ

 

ვრცლად...

ყველაზე მარტივი და ყველაზე გემრიელი სამარხვო ნამცხვარი

მომხმარებლის რეიტინგი

ყველაზე მარტივი და ყველაზე გემრიელი სამარხვო ნამცხვარიინგრედიენტები:

4 ჩ/ჭ გახეხილი ვაშლი - ანტონოვკა"
4 ჩ/ჭ შაქარი"
4 ს/კოვზი თაფლი:
1 ჩ/ჭ მცენარეული ზეთი:
2 ჩ/ჭ დაჭრილი ნიგოზი:
1 ჩ/ჭ ქიშმიში:
ფქვილი, რასაც შეიზელს, ვანილი და სოდა ძმრით.

მომზადების წესი:
წინასწარ მომზადებულ გახეხილ ანტონოვკას შევურიოთ 4 ჩ/ჭ შაქარი, ზემოთ მოცემული რაოდენობის თაფლი, მცენარეული ზეთი, დაჭრილი ნიგოზი, ქიშმიში და პურის ფქვილი იმ რაოდენობით, რომ მივიღოთ არაჟნის სისქის ცომი. მივცეთ 1 ჩ/კოვზი სოდა ძმრით და ვანილი.

ფორმას, რაშიც უნდა ჩავასხათ მიღებული მასა, ძირზე და გვერდებზე კარგად უნდა წავუსვათ სამარხვო მარგარინი ან კარაქი და მოვაყაროთ ცოტა პურის ფქვილი.

ვრცლად...

ტკბილი ძეხვი

მომხმარებლის რეიტინგი

ტკბილი ძეხვიინგრედიენტები:
ფხვიერი ნამცხვარი - 500 გრ,
ნაღების კარაქი - 200 გრ,
კვერცხი - 2 ცალი,
შაქარი - 1 ჭიქა,
კაკაო - 3 ს.კ.
რძე - 2 ს.კ.
თხილი ან ნიგოზი – 1 ჭიქა

მომზადება:
კაკაო და შაქარი ავრიოთ, დავუმატოთ რძე და კარგად დავსრისოთ.

ნაღების კარაქი გავადნოთ.

გამდნარ კარაქში შაქრისა და კაკაოს ნარევი დავამატოთ და კარგად მოვურიოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ცალკე თასში ავთქვიფოთ კვერცხი და კარაქიან-კაკაოიან-შაქრიან ნარევში ჩავასხათ.

ვრცლად...

შეფ–მზარეულის რჩევები: ბლინები

მომხმარებლის რეიტინგი

პატარაბლინის და ბლინჩიკის გამოსაცხობად საჭიროა თუჯის პატარა მრგვალი ტაფა. გამოცხობის წინ ტაფა არასოდეს წყლით არ უნდა გაირეცხოს, თორემ გამოცხობის დროს ცომი ეკვრის ტაფას.

იმისთვის, რომ ტაფამ არაფერი მიიწვას და თან გასუფთავდეს, წავუსვამთ ოდნავ ცხიმს (ზეთი, ერბო, კარაქი), დავაყრით ოდნავ მარილს და დადგამთ ცეცხლზე მანამდე, სანამ ძლიერ გაცხელდება და მარილი არ შეწითლდება. შემდეგ გადმოდგამთ ცეცხლიდან, შეაგრილებბთ და სქელ თეთრ ქაღალდს მოუსვამთ. მარილი მოაშორებს, მცირე ჭუჭყისაც და ჟანგსაც. შემდეგ ხელმეორედ დააყრით მარილს და კიდევ მოწმინდთ ჯერ ქაღალდით, მერე სუფთა ტილოთი. ამის შემდეგ ტაფა გამოსაყენებლად მზადაა.

გამოცხობის წინ ტაფას ფრთით ან ბამბით უსვამენ ცხიმს, შემდეგ კოვზით ასხამენ ბლინის ცომი ისე, რომ მხოლოდ ძირი მოუფაროს, მეტი არა.

ვრცლად...

შოკოლადის სუფლე

მომხმარებლის რეიტინგი

შოკოლადის სუფლემოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
არაჟანი - 1 ჩაის ჭიქა; 
შოკოლადი - 100 გრამი; 
პურის ფქვილი - 1/2 ჩაის ჭიქა; 
კვერცხი - 5 ცალი; 
შაქარი - 200 გრამი.

ვრცლად...